Petroil er Petroleumsingeniørenes Linjeforening ved Universitetet i Stavanger. Vi representerer studentene på bachelor og master studier i petroleumsteknologi og petroleumsgeologi her på UIS.

Petroil ble først opprettet våren 2011 og har siden den gang jobbet for å bedre studiehverdagen til studentene ved petroleumsstudier ved Universitetet i Stavanger. Gjennom å arrangere sosiale arrangementer, ha en aktiv deltagelse i utvikling av studiet og fag, og ved å knytte en god kontakt med næringslivet.

Vår visjon

Formålet med linjeforeningen Petroil er å jobbe for studentenes interesser. Vi ønsker i hovedsak å jobbe for et godt sosialt samhold blant studentene, der det skal legges til rette for et studentmiljø der alle kan føle seg inkludert, akseptert og respektert. Årlig arrangerer vi store og små sosiale sammenkomster som studentfester, sosiale eventer, eksrusjoner og turer, blant annet den årlige Houstonturen. I tillegg har vi vårt eget fotballlag som spiller i studentligaen her på Universitetet med ukentlige treninger, og er åpent for alle som ønsker å bli med.

Vi vil også jobbe for å opprettholde og forbedre studietilbudet ved studiet. Vi jobber opp mot instituttet ved å formidle ønsker og behov fra studentenes side, samt iverksettes andre tiltak som skal gjøre studiehverdagen bedre.

At studentene på petroleumsstudier i Stavanger, skal være godt opplyst om næringslivet som venter dem, er viktig for oss. Vi jobber derfor aktivt med å skape og opprettholde en god kontakt med næringslivet. For å legge til rette for at studentene skal ha mer kunnskap om hvilke muligheter de har, og samtidig gi dem kunnskap som kan hjelpe dem i ta de rette valgene underveis i studiet for å få ønsket kompetanse.

Vi ønsker at studentene på Petroleumsstudier i Stavanger skal være de lykkeligste studentene i landet, og samtidig være blant de mest attraktive studentene for olje & gass- sektoren i Norge.

Arbeidslokaler:
Vi har fått nytt kontor og arbeidslokale på pavaljong 4. rom p-102 i første etasje.
Her vil alle petroleumsstudenter få tilgang, for å kunne bruke lesesalen som arbeidsplass. I tilegg til arbeidsplasser finner du også et møterom, en sofakrok og et lite kjøkken med kaffekoker, vannkoker, microbølgeovn og kjøleskap. Vi et også så heldige å få sponset kaffe fra IPT til petroleumsstudentene, så her kan du komme å lage deg gratis kaffe. 

pav 4 lesesal 2Pav 4