Petroil er Petroleumsingeniørenes Linjeforening ved Universitetet i Stavanger. Vi representerer studentene i bachelor- og masterstudier i petroleumsteknologi og petroleumsgeologi her på UiS.

Petroil ble først opprettet våren 2011 og har siden den gang jobbet for å bedre studiehverdagen til våre studenter. Gjennom å arrangere sosiale arrangementer, ha en aktiv deltagelse og samarbeid med instituttet for utvikling av studiene og fagene, og ved å knytte god kontakt med næringslivet.

Vår visjon

Formålet med linjeforeningen Petroil er å jobbe for studentenes interesser. Vi ønsker et godt sosialt samhold blant studentene, der det skal legges til rette for et studentmiljø hvor alle kan føle seg inkludert, akseptert og respektert. Årlig arrangerer vi store og små sosiale sammenkomster som studentfester, sosiale eventer, eksursjoner og turer, blant annet den årlige Houstonturen med 3. klasse-studentene. I tillegg har vi vårt eget fotballlag, Petro IL, som spiller i studentligaen med ukentlige treninger og er åpent for alle som ønsker å bli med.

Vi jobber kontinuerlig for å opprettholde og forbedre studietilbudet vårt. Derfor er Petroil representert i instituttrådet for Energi og Petroleumsteknologi, samt at vi har en utvalgt fagansvarlig som formidler våre meninger i møte med dekan og forelesere. Vi har opprettet stor tillit fra universitet og hjelper stadig studenter som ønsker å komme i kontakt, klage eller gi tilbakemeldinger til faglærere eller fag.

Studentene skal være godt opplyst om karrieremuligheter som venter dem. Vi jobber derfor aktivt med å skape og opprettholde god kontakt med næringslivet for å legge til rette for at studentene skal ha nok kunnskap om hvordan de kan ta de riktige valgene for fremtiden deres. Vi opplyser om kompetansemuligheter, internship-stillinger, trainee-stillinger og promoterer jobbutlysninger kontinuerlig. Gjennom studieløpet kan man besøke flere bedrifter eller delta på bedriftspresentasjonene og fagdagene som blir arrangert. Vi ser alltid etter nye samarbeid!

Vårt mål er å ha attraktive studenter for Norges olje- og gass-sektor som er utrustet med faglig tyngde, engasjement og kompetanse.

Styret

Hovedstyret vårt består av 7 ordinære medlemmer som blir valgt hvert år i februar under generalforsamlingen. Styremedlemmene har sine egne engasjerte som blir utvalgt av styremedlemmene.

Arbeidslokaler

Alle studentene våre får tilgang til kontor og arbeidslokale i Paviljong 4, rom P-102. I tillegg til arbeidsplasser finner du et møterom, en sofakrok og et lite kjøkken med kaffekoker, vannkoker, microbølgeovn og kjøleskap. Kaffe får vi sponset fra instuttet.